10:39
День Соборності України

22 січня наша країна відзначала державне свято – День Соборності України. Дніпровська загальноосвітня школа  I-III ступенів №2 під керівництвом директора школи Воробйової  В. В.  відзначила це свято виховним заходом «Соборна мати Україна – одна для всіх, як оберіг», яке підготували учні 8 класу разом з класним керівником Івахіної К.В. та педагогом-організатором Цимановською Г. Р.

  Захід пройшов з виховною метою підростаючого покоління та глибокою повагою, любов’ю до Батьківщини. Діти на святі виступали в національних українських костюмах. Захід розпочався презентацією про кожне місто України, лунав гімн та пісні про Україну. Був показаний фільм з історичними фактами злуки українського народу (УНР та ЗУНР). Учнями школи були запалені свічки в пам’ять про героїв, які нас захищали та захищають сьогодні.

  Ми пишаємося, що ми – українці, а мати – Україна дорога та мила серцю кожного із нас. Ми горді зватися українцями, тому діти розповідали про історичні події, та читали вірші Шевченка. Держава, як і родина, має бути дружною, сильною і здоровою. Учениці 6 класу заспівали пісню Т. Кароль «Україна - це ти».

  Сьогодні Україна переживає тяжкі часи, коли наші співвітчизники захищають на Сході свою країну і ми вдячні їм за цей патріотичний подвиг. Тому ми молоде покоління незалежної України віримо, що лише в єдності дій та соборності душ можна досягти величної мети.

  День Соборності – нагадування про те, що сила нашої держави в єдності.

І віримо, що спиняться всі війни,

Що буде мир і спокій у серцях.

Про те благають діти України

Проханням щирим в душах і піснях.

Захід закінчився піснею «Ми всі діти українські».

Педагог-організатор Цимановська Г.Р.

 

 

Переглядів: 365 | Додав: Ket | Рейтинг: 0.0/0