16:03
Масляна

Як в КЗ «Дніпровська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2» Масляну святкували

  

         Мабуть, неможливо уявити собі завершення зими та початок весни без традиційного масляного тижня, за який кожен встигає поласувати смачними млинцями. Масляна символізує прихід весни та пробудження природи. Головною стравою на Масляну є, як відомо, млинці. Триває це свято тиждень, і славиться всенародними гуляннями, танцями та співами.

      12 березня в нашій школі відбулося святкування Масляної. Учні 1-4 класів разом зі своїми класоводами Тюріковою С.Г., Смородіною Л.В., Кононенко Г.Г., Костишиною І.В. під час святкування відтворили цікаві українські традиції цього свята. Дійство видалося колоритним та різнобарвним. Діти співали пісні, декламували вірші та веснянки. Після святкового концерту всі учні мали можливість посмакувати млинцями.

  

       Для учнів 5-11 класів також відбулося свято з нагоди Масляної, яке організувала та провела педагог-організатор Слюсар С.М.. Під час святкування учні дізналися про походження, звичаї та традиції Масляної. Діти залюбки приймали участь в конкурсах та спортивних естафетах, співали пісні, розгадували загадки, декламували вірші.

       «Найсмачнішим» став момент частування млинцями. А кульмінацією свята було спалення Масляної, щоб тепло дитячих сердець пробудило до життя весну.

  

  

 

Переглядів: 363 | Додав: neko-90 | Рейтинг: 5.0/1