16:13
День Соборності України.

«Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг»

22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об'єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування.
Для школярів 5-11 класів були проведені тематичні виховні години національно-патріотичного спрямування «Єднання заради Незалежності».

Педагог-організатор Слюсар С.М. разом з представниками учнівського самоврядування підготували та провели виховний захід «Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг» для кожного класу. Діти згадали важливий момент історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України. Щоб підкреслити значення свята, учні одягнулися у вишивані сорочки. Кульмінацією святкування стало проведення флеш-мобу: «Живий ланцюг єднання». У вестибюлі школи учні молодших класів створили символічне серце, тримаючи в руках плакати з назвами всіх обласних центрів України. А учні старшої школи, тримаючи державний прапор створили нерозривний, символічний ланцюг єдності, щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою державу.


День Соборності України – день, який символізує єдність земель України. Це одне з найважливіших свят нашої країни, яке підкреслює, що ми всі – це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.


Вітаємо всіх українців з Днем Соборності!
Бажаємо зберігати силу духу, бадьорість і оптимізм.

Нехай в кожній родині панує мир і спокій, любов і взаєморозуміння!


 

Переглядів: 481 | Додав: neko-90 | Рейтинг: 0.0/0