10:38
День вишиванки!

Вишиванка цвіте над Україною

 

День вишиванки – 2021 присвячується українській родині та родоводу. У культурі кожного народу є речі, які відображають  його особливу національну традицію . В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код  українського етносу із зашифрованими оберегами та знаками.

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

Традиційно в Україні цей день відзначається в третій четвер травня. Цьогоріч  - День вишиванки припадає на – 20 травня.  Учні нашої школи з радістю долучилися до флешмобу « З вишиванкою в серці», фотографувалися у вишитих сорочках самі та разом зі своїми рідними, ділилися позитивними емоціями та натхненням. Демонструючи красу та різноманіття свої вишиванок.

     

 

Дуже тепло пройшла святкова лінійка "Вдягнімо, друзі, вишиванку!", яку підготувала та провела педагог-організатор Слюсар С.М. Учні співали пісні, танцювали, декламували вірші про вишиванку.

Тож одягайте вишиванку завжди  де б ви не були . Вражайте світ красою і різноманіттям українських вишиванок!

 

Переглядів: 361 | Додав: neko-90 | Рейтинг: 0.0/0