14:29
Міжнародний день толерантності

Міжнародний день толерантності

16 листопада в усьому світі відзначається Міжнародний день толерантності. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості, в якій йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри.

Робота колективу нашої школи спрямована на формування в учасників освітнього процесу принципів терпимості, доброзичливості, взаємної поваги, почуття доброти, чуйності, милосердя, гуманності та мирного співіснування. Особливу увагу ми  приділяємо формуванню толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми потребами.

Сьогодні темою ранкових зустрічей для учнів 1-4 класів стала «Толерантність. Що я про неї знаю». Класоводи разом з дітьми складали усні журнали «Про правила товаришування», учні 3 класу провели «Турнір ввічливості». Вихователь групи продовженого дня разом з учнями склали колаж «Квітка толерантності». Класні керівники 5-11 класів дистанційно провели години спілкування «Не забудь – людиною будь».

Міжнародний день толерантності – це не просто формальна подія для підвищення загальної обізнаності, а дієвий інструмент, що сприяє створенню здорової психологічної атмосфери у школі та запобігає насильству.

Толерантність – це тендітна квітка, яка зростає у серці кожного з нас. Вона потребує щоденного підживлення добротою, чуйністю та повагою!

     

Переглядів: 280 | Додав: neko-90 | Рейтинг: 0.0/0