17:00
Наша українська мова

«Наша українська мова- це основа нашої безмежної багатої культури»

Олесь Гончар

Для піднесення престижу української мови та її популяризації серед учнівської молоді в КЗ «Дніпровська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2» проведено І етап Міжнародних конкурсів імені Петра Яцика та Тараса Шевченка.

У День української мови та писемності відбувся І етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.  В стінах закладу мали можливість виконувати завдання лише учні 3 та 4 класів.    Для учнів 5-11 класів через особливості адаптивного карантину традиційний формат проведення  змінено на он-лайновий.  Оргкомітетом конкурсу були створені тестові завдання, посилання на які розміщено на сайті школи.

10 листопада у дистанційному форматі змагалися шанувальники творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка -  учні 5-11 класів.

Після опрацювання виконаних учасниками робіт було визначено переможців та  учасників ІІ етапу.

У конкурсі з української мови імені Петра Яцика  переможцями стали:  Булавіна Марія(4 клас), Пендерецька Олександра (5 клас) та Бурлаковська Анна (11 клас).  Найкращі результати в   мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка продемонстрували Половкова Софія (5клас), Шмітько Поліна (9 клас) та Суріновська Тетяна (11 клас).  Саме ці учні  разом зі своїми вчителями розпочали активну підготовку до участі у ІІ етапі.

Директор школи Катерина Василівна Івахіна  нагородила учнів 3 та 4 класів за участь в конкурсі імені Петра Яцика  та побажала не зупинятися у вивченні української мови та творчості Кобзаря.

 

 

Переглядів: 226 | Додав: neko-90 | Рейтинг: 0.0/0